Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-08@15:34:47 GMT

نظر نمایندگان ارومیه در مورد لایحه CFT

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۵۳۲۵۱

نظر نمایندگان ارومیه در مورد لایحه CFT

به گزارش ایرنا، در این رای گیری که روز یکشنبه در صحن علنی مجلس برگزار شد، از مجموع 271 نماینده حاضر در جلسه، 120 نفر رای مخالف و پنج نماینده رای ممتنع دادند.
این لایحه شامل یک مقدمه، 28 ماده و یک پیوست است و بر اساس آن جمهوری اسلامی ایران با لحاظ برخی شروط به کنوانسیون بین المللی مقابله با تامین مالی تروریسم ملحق می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نظر نمایندگان مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در این خصوص در نوع خود جالب توجه است و مجال گفت و گوی خبرنگار ایرنا با آنان ابعاد مختلف این لایحه را مشخص می کند.

** تصویب طرح CFT به نفع اقتصاد کشور بود
روح الله حضرت پور یکی از سه نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با ایرنا با اعلام اینکه برای تصویب این لایحه رای موافق داده، گفت: اکثریت نمایندگان مجلس معتقد هستند که CFT مانع حمله مستقیم به اقتصاد کشور می شود.
وی بر این باور است که تصویب این طرح حتی اگر سودی برای کشور نداشته باشد نیز مانع حمله های اقتصادی بیشتر به جمهوری اسلامی ایران خواهد شد.
حضرت پور از اینکه مجلس با تصویب این لایحه مانع از آسیب رسیدن جدی و شاید جبران ناپذیر به معیشت مردم می شود، ابراز خرسندی کرد و افزود: قرائت نظر رهبری در مورد این لایحه در تصویب آن موثر بود.

** تصویب CFT همانند عهدنامه ترکمنچای است
نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز در صفحه شخصی خود در تلگرام با اعلام رای منفی خود به تصویب طرح CFT، نوشت: امروز عهدنامه همترازی با ترکمنچای تصویب شد.
وی با بیان اینکه مجلس نباید زیر بار امضای این لایحه می رفت، اضافه کرد: دولت برای تصویب این لایحه اصرار داشت.
وی ادامه داد: آسیب های تصویب لایه CFT در مجلس گفته شد ولی متاسفانه نمایندگان توجهی به آن نکردند.

** تصویب CFT منجر به استانداردسازی روابط بانکی می شود
سیدهادی بهادری یکی دیگر از نمایندگان مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی رای موافق به لایحه CFT داده و معقد است که اجرای آن منجر به استانداردسازی روابط بانکی خواهد شد.
وی با بیان اینکه رفتار دوگانه در بحث روابط بانکی منجر به شکست در طرح های بین المللی اقتصادی می شود، گفت: تصویب CFT مسیر توسعه اقتصادی ایران و ایجاد مراودات اقتصادی را هموارتر خواهد کرد.
وی با اشاره به نگرانی امنیتی نمایندگان مجلس در تصویب این طرح، بیان کرد: خوشبختانه ورود به موقع کمیسیون امنیتی مجلس شورای اسلامی به این موضوع و شفاف سازی آنان باعث شد تا نمایندگان مجلس دیگر دغدغه امنیتی در مورد این لایحه نداشته باشند.
بهادری از کاهش 20 هزار ریالی نرخ دلار در برخی از مناطق پس از تصویب طرح CFT خبر داد و اضافه کرد: دلالان برای فروش دلارهایشان صف کشیده اند و این روند نزولی قیمت دلار ادامه دار خواهد بود.
به گزارش ایرنا در ماده واحده این لایحه آمده است به دولت جمهوری اسلامی ایران اجازه داده می شود تا کنوانسیون بین المللی مقابله با تامین مالی تروریسم مشتمل بر یک مقدمه، 28 ماده و یک پیوست را با اعمال شروط زیر بپذیرد و سند ذیربط را مطابق مقررات تبصره این ماده نزد امین اسناد توزیع کند.
دولت موظف است به محض آگاهی نسبت به اعتراض احتمالی سایر اطراف متعاهد، گزارشی جهت اتخاذ تصمیم مقتضی به مجلس تقدیم کند.
1- دولت جمهوری اسلامی ایران به موجب جز الف بند 2 ماده 2 کنوانسیون اعلام می کند که مفاد آن دسته از کنوانسیون ها و پروتکل های مندرج در پیوست کنوانسیون که به عضویت آن ها در نیامده را به عنوان بخشی از کنوانسیون تلقی نمی کند و الزام آور شدن مفاد ماده 23 در خصوص اصلاح فهرست موافقت نامه های منضم به کنوانسیون برای جمهوری اسلامی ایران منوط به اصول 77 و 125 قانون اساسی است.
2- جمهوری اسلامی ایران با نظر به اصول و هنجارهای حقوق بین الملل تا حین پذیرش کنوانسیون از جمله کنوانسیون 1999 سازمان کنفرانس اسلامی و قطعنامه های مرتبط ملل متحد ازجمله قطعنامه 2625و 1514، تعریف عمل تروریستی را مشتمل بر مبارزات مشروع مردمی علیه (از جمله) سلطه استعماری و اشغال خارجی نمی داند و نسبت به اطراف متعاهدی که قلمرو عمل تروریستی را مستند به زیر بند (ب) بند یک ماده 2 کنوانسیون مشتمل بر این مبارزات می دانند، تنها در حدود پیش گفته، متعهد می داند و اعلام می دارد ماده 6 کنوانسیون ارتباطی به این حق ندارد. این مبارزات فارغ از انگیزه آن مجاز و مشروع بوده و اعمال تروریستی به هر انگیزه ای ممنوع است.
3- موضوع بند یک ماده 24 کنوانسیون در خصوص جمهوری اسلامی منوط به رعایت اصل 139 قانونی اساسی است و بند 2 ماده 7 کنوانسیون و موضوع ماده 17 کنوانسیون در چارچوب قوانین داخلی اعمال خواهد شد.
4- صلاحیت مقرر در بند 5 ماده 9 کنوانسیون برای کمیته بین المللی صلیب سرخ تنها در چارچوب اسناد حقوق بشردوستانه لازم الااجرا برای جمهوری اسلامی ایران، پذیرفته می شود.
5- مفاد کنوانسیون در موارد تعارض با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران لازم الارعایه نمی باشد.
6- الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون به معنای شناسایی و برقراری ارتباط با رژیم اشغالگر صهیونیستی نیست.
7- دولت جمهوری اسلامی ایران در راستای بند 4 ماده 11 کنوانسیون تنها صلاحیت کشور محل وقوع جرم را به منظور استرداد مجرمین محرز تلقی می کند.
در تبصره آن نیز آمده است: دولت صرفا پس از خارج شدن جمهوری اسلامی ایران در لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی (FATF)، می تواند سند الحاق را نزد امین اسناد تودیع کند.
3214/3072
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: اهواز جمهوری اسلامی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران لایحه نمایندگان مجلس نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اهواز امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۵۳۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمد هاشمی رفسنجانی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران، درباره اهمیت حضور مردم در دور دوم انتخاب مجلس گفت: مجلس دو وظیفه مهم دارد یکی قانونگذاری و دیگری نظارت بر اجرای قانون است.

وی در گفتگو با ایرنا افزود: اکنون بسیاری از مشکلاتی که در کشور بخصوص در حوزه فساد به وجود می‌آید به دلیل عدم نظارت بر اجرای قانون است چراکه اگر نظارتی وجود داشت اینقدر فساد نبود. مشکلات کوچک و بزرگی که در حال حاضر در کشور وجود دارد اگر نیاز به قانون مناسب دارند، این قوانین باید تصویب شوند.

این فعال سیاسی نقش مجلس در اداره کشور را نقش بسیار بزرگ و بااهمیتی توصیف و خاطرنشان کرد: از این جهت اگر نمایندگان مجلس کسانی باشند که دانش و تعهد و نظارت بر اجرا داشته و کارآمد باشند و قوانین خوب تصویب کنند وضعیت کشور و مردم بهتر از این خواهد بود.

هاشمی ادامه داد: بنابراین به لحاظ تحلیلی بسیار مهم است که مردم با توجه به شرایطی که دارند نمایندگانی را انتخاب کنند که آنها را به‌ خوبی می‌شناسند و مطمئن هستند که در جهت رسیدگی به حل مشکلات مردم حرکت می‌کنند، قوانین مناسب تصویب و بر آن قوانین نظارت می‌کنند.

دغدغه مجلس آینده حل مشکلات و چالش‌های کشور باشد

وی تصریح کرد: مشارکت و حضور پرشور مردم ‍پای صندوق‌های رای از این جهت مهم است که مجلسی روی کار بیاید که هم دغدغه و شرایط مردم را مدنظر قرار دهد و هم برای رفع گرفتارهای‌ مردم تلاش کند و از طرفی نظارت بر اجرای قوانین هم داشته باشد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903314

دیگر خبرها

  • واگذاری «تعیین دستمزد کارگران» به مجلس منتفی شد
  • واگذاری تعیین حقوق کارگران به مجلس منتفی شد
  • پیش‌نویس لایحه تحریم مقامات دیوان لاهه در مجلس نمایندگان آمریکا در دست اقدام است
  • فرمول تعیین دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟ وزیر کار تکلیف را روشن کرد
  • واگذاری تعیین دستمزد کارگران به مجلس منتفی شد | دولت بر رعایت اصل سه‌جانبه‌گرایی در تعیین حقوق کارگران تاکید دارد
  • مژده به کارگران ، مجلس بیخیال تعیین حقوق کارگری شد
  • واگذاری «تعیین دستمزد کارگران» به مجلس منتفی شد
  • عقب‌نشینی وزارت کار از تغییر لایحه تعیین دستمزد کارگران
  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده