Web Analytics Made Easy - Statcounter

۲۴ ساعت مانده به آغاز رای گیری  مردم ارومیه  انتظاراتی از نمایندگان آینده خود در مجلس شورای اسلامی دارند و امیدوارند تا این مطالبات با پیگیری‌های نمایندگان راه رفته  به مجلس به بار بنشیند. ۰۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۵ استانها آذربایجان غربی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه ٬این روزها حال و هوای سرد و برفی ارومیه همانند دیگر شهرهای کشور با شور انتخابات گرم شده است و بحث انتخابات و فعالیت نامزدهای انتخاباتی با اینکه زمان تبلیغات  به اتمام رسیده هنوز داغ داغ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 زمان زیادی به آغاز انتخابات باقی نمانده است،خیابان‌های مدرس٬حسنی٬میدان انقلاب٬خیابان عطایی و گوشه و کنار این شهر خبر از دوم اسفند و روز انتخابات می‌دهد.

کاندیداها تمام تلاش خود را به‌کار بسته‌اند تا خود را به مردم معرفی کنند و از برنامه‌هایشان بگویند و دل مردمی که قرار است آینده‌شان را رقم بزنند به‌دست آورند اما آیا مردم به آن‌ها اعتماد می‌کنند.

کاندیداهای جوان و انقلابی برای مجلس یازدهم مفیدترند

خبرنگار تسنیم  به سراغ تعدادی از شهروندان ارومیه  رفته و از آنها پرسیده که چه انتظاری از نماینده خود در مجلس یازدهم شورای اسلامی دارند٬ حضور در انتخابات و مشارکت بالا در آن  چه میزان اهمیت دارد و چرا حضور پای صندوق رأی در دوم اسفندماه امسال بسیار حساس است٬تعدادی از شهروندان  در مورد این سؤالات به خبرنگار تسنیم پاسخ داده‌اند که در  ادامه ازنظر می‌گذرد.

محمدرضا شیری شهروند ارومیه‌ای در مورد چرایی حضور در انتخابات می‌گوید: کاندیداها امسال نیز از هیچ تبلیغی برای به‌دست آوردن رأی دریغ نکرده‌اند، از نصب تصاویر و شعارهایشان بر در و دیوار شهر تا شام و ضیافت‌های انتخاباتی٬ تبلیغات میلیاردی و  پخش کارت هدیه یا بسته های اینترنتی در بین مردم  ٬هر سال این تبلیغات و شعارها تکرار می‌شود اما کمتر دیده‌ایم که فردی به مجلس برود که واقعاً دلسوز مردم باشد.

وی  بابیان اینکه  مردم فقط همین روزها مهم می‌شوند می‌افزاید: یک نماینده دلسوز مشکل مردم را باید مشکل خود بداند و زمان ورود به مجلس و نشستن بر صندلی سبز فراموش نکند که با رأی مردم به آنجا رفته است.

این شهروند با بیان اینکه مجلس به تعبیر مقام معظم رهبری سنگر ملت در برابر دشمن است، تأکید می‌کند: همان طور که  قشر جوان در مبارزات انقلابی نقش مهمی ایفا کردند برای تشکیل دولت قوی نیز باید نمایندگان جوان  به مجلس راه یابند وگرنه  از مجلس بی‌انگیزه و بی نشاط کاری بر نمی‌آید.

اهمیت توصیه مقام معظم رهبری به شرکت در انتخابات از منظر مردم

شهین جودتیان  دانشجوی جوانی در این‌ باره  می‌گوید: روز جمعه به احترام رهبرم پای صندوق‌های رأی می‌روم و تقاضا دارم نمایندگان به فرمایشات رهبر معظم انقلاب گوش فرا دهند چراکه  اگر  بیانات مقام معظم رهبری را به جا بیاورند بسیار از مشکلات حل‌شدنی است.  

وی امیدوار است که این بار مردم فریب وعده‌های رنگی طالبان کرسی بهارستان را نخورده و تنها به انتخاب نماینده اصلح برای رفع مشکلات حال حاضر فکر کنند.

علی عباسی از اهالی اسلام‌آباد می‌گوید: در دوره‌های گذشته برخی از نمایندگان تنها با یک سری وعده پوشالی به مجلس رفتند اما از پل که رد شدند حرف هایشان را یادشان رفت؛ همین نمایندگان هر دوره  در ایام انتخابات و گاهی چند ماه قبل‌تر به میان مردم اسلام‌آباد رفته و به آنها وعده‌هایی می‌دهند تا سبد رأیشان را پر کنند اما هیچ‌یک از وعده‌ها تا به امروز تحقق‌نیافته است.

وی با اشاره به قومیت‌گرایی در ارومیه تصریح می کند: مشکل عمده مردم تبعیض و قومیت‌گرایی است که متاسفانه برخی از نمایندگان در بعضی از موارد قائل می‌شوند امیدوارم افرادی که انتخاب می‌شوند به دنبال رانت و قومیت‌گرایی نباشند.

وی با بیان اینکه مردم باید با بصیرت و در راستای بیانات مقام معظم رهبری رای بدهند بیان می کند: مردم اغلب به دنبال آگاهی و شناخت درست نیستند و به این فکر نمی‌کنند کسی که از هر راهی  برای کسب رای استفاده می‌کند نمی‌تواند نماینده خوبی برای آنها باشد و به مشکلات‌شان پایان دهد .

رسانه‌ها با تحلیل درست فضای انتخابات، راه انتخاب اصلاح را به‌ ما مردم نشان دهند

رامین رحیمی از کسبه بازار قدیم ارومیه بابیان اینکه شرکت نکردن در انتخابات  درست نیست چراکه راه برای آدم‌های نالایق باز می‌شود می‌گوید: باید با شناخت درست انتخاب کرد، رسانه‌ها باید این آدم‌ها را به ما بشناسانند٬ ضمن اینکه به نظر من عملکرد برخی رسانه‌ها در انجام برنامه‌های مشابه خیلی قوی نیست، آنها باید به دور از جانب‌داری کاندیداها را به مردم معرفی کنند و مردم را در انتخاب درست یاری کنند.

وی با بیان اینکه همه تلاشم را می‌کنم تا به نامزدی اصلح رأی دهم بیان می‌کند:  به عنوان یک جوان  در انتخابات امسال حضور پیدا می‌کنم چرا که دشمن برای همه انتخابات ما در کشور برنامه‌ریزی داشته و امسال هم برنامه‌ریزی دشمن بیشتر بوده اما باید تلاش کنیم با حضور حداکثری خود این نقشه‌ها را نقش بر آب کنیم.

فرماندار ارومیه: بی‌توجهی کاندیداها به قوانین تبلیغاتی چهره شهر را نازیبا کرده استلاریجانی: حضور پرشور مردم در انتخابات باعث می شود آمریکایی‌ها ریل خود را عوض کنندمیزگرد تسنیم|نقش احزاب در تشویق مردم به حضور حداکثری در انتخابات کردستانبه برکت خون سردار سلیمانی رای می دهیم فرانک علوی پیرزن 70 ساله ای  با عصای پیری بر دست در باره چرایی حضور در انتخابات می گوید: به پسرم قسم دادم جمعه بیاید دنبالم تا بروم رای بدهم؛ به برکت خون شهید حاج قاسم سلیمانی باید رای بدهیم.

نعمت میلان کسبه دیگری که از وضعیت معیشتی و گرانی‌ها گلایه دارد اما معتقد است این گرانی‌ها سبب نمی‌شود تا در انتخابات حضور پیدا نکند او امسال هم مانند سال‌های دیگر در انتخابات شرکت می‌کند.

شیرین احمدی از دیگر شهروندان ارومیه ای در این‌باره به خبرنگار تسنیم می گوید آرایش سیاسی مجلس در دوره‌های مختلف نشان می‌دهد رویکرد نمایندگان چندقطبی شده، در حالی‌که نمایندگان باید فارغ از جناح‌بندی‌هایی که دردی از مردم کم نمی‌کند برای رفع مشکلات اساسی آنان بکوشند.

وی می افزاید: استان مرزی ما  با مشکلات زیادی از جمله عقب ماندگی‌های زیرساختی دست و پنجه نرم می‌کند و باید بررسی شود که نمایندگان دوره‌های گذشته چقدر در این زمینه تلاش کردند و نتایج آن چه شد؟!

فردا انتخاب نمایندگان و رأی گیری آغاز می‌شود و قرار است کسانی را انتخاب کنیم که فکر می‌کنیم می‌توانند کاری از پیش ببرند و باری از دوش مردم و جامعه بردارند، انتخاب درست تنها کاری است که از دستمان برمی‌آید٬باید با مشارکت بالا در انتخابات و انتخاب نماینده انقلابی، سیلی محکمی بر دهان دشمن زده و با این کار پاسخ مثبتی به شهدا و آرمان‌های امام خمینی (ره) دهیم.

گزارش از راضیه محمودپور

انتهای پیام/7548/ش

R7548/P/S6,48/CT15

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حضور در انتخابات مقام معظم رهبری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۶۴۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایندگان مرحله دوم تهران با ۵۰-۶۰ هزار رای وارد مجلس می‌شوند

روزنامه فرهیختگان در مطلبی از کمرنگ شدن فضای انتخاباتی گلایه کرد.

این روزنامه نوشت: درک این موضوع که فضای دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم اصلا رنگ و بویی از حال و هوای انتخاباتی ندارد، چندان نیاز به استناد به نظرسنجی‌ها و پرسش از مردم ندارد.

اگر نگاهی به اخبار برجسته روز در رسانه‌ها هم بیندازیم، در پرداخت اخبار رسانه‌ها کمتر خبری درباره انتخابات و رقابت‌های انتخاباتی پیدا می‌کنیم که میان دیگر اتفاقات و تحولات اساسا گم می‌شوند.

اگرچه بخشی از این سردی فضای انتخاباتی، به خاطر دور دوم انتخاباتی مجلس طبیعی است اما این تنها علت کمرنگ شدن فضای انتخاباتی در دور دوم انتخابات مجلس نیست، کمااینکه این دور تقریبا سردترین انتخابات در طول دوره‌های انتخابات‌های مجلس را شاهد هستیم.

یکی از عواملی که در افزایش شور و شوق انتخاباتی موثر است که ردپای آن در دیگر انتخابات‌های مجلس هم مشاهده می‌شود، رقابت میان گروه‌ها و جناح‌هاست.

در انتخابات مجلس دوازدهم، اساسا رقابت جدی حول گروه‌ها و جناح‌ها شکل نمی‌گیرد. این رقابت اگرچه درون جبهه اصولگرایی جریان داشت و دارد و بیشتر خود را در قالب عقده‌گشایی‌های سیاسی و افشاگری‌ها نشان داد اما ردی از جدیت این رقابت یا بسط این رقابت در میان گروه‌های مردم دیده نمی‌شود.

در این دوره جدای از اینکه اصلاح‌طلبان حضور جدی نداشتند، نتوانستند رقابت جدی با اصولگرایان شکل بدهند و کفه سنگین رقابت در میان لیست‌های درون‌اصولگرایی استوار بود. اما اگر از اقشار مردم می‌پرسیدید کدام یک از این لیست‌ها به دیگری ارجحیت دارد، تقریبا نمی‌توانستند تمایزی میان آن‌ها قائل شوند. درواقع رقابت میان اصولگرایان، در همان حد و درون اصولگرایان آن هم تنها بر سر تصاحب قدرت محدود ماند.

رقابت شکل‌گرفته بیش از آنکه بین اقشار مردم برقرار باشد، گویی بین خود کاندیداهاست تا این بار چه کسی در صدر مجلس شورای اسلامی به عنوان رئیس بنشیند وگرنه اتفاق تازه‌ای قرار نیست رخ دهد.

حالا در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم بخش اصلی دغدغه اصولگرایان روی این موضوع متمرکز است که قرار است چه کسی ریاست مجلس را به عهده بگیرد، در حالی که اگر نگاهی به دغدغه مردم درمورد انتخابات یا ساختار مجلس بیندازیم، اینکه قرار است چه کسی روی صندلی ریاست مجلس بنشیند برای مردم اهمیتی ندارد. این عملا شکاف میان دغدغه مردم و رقبای انتخاباتی را نشان می‌دهد.

در میانه این دعوا خبری از ارائه ایده برای بهتر شدن عملکرد مجلس یا مطرح شدن لزوم تنظیم قوانین در مجلس دیده نمی‌شود. تنها تمرکز احزاب روی این موضوع استوار است که قالیباف، رئیس مجلس بماند یا فرد دیگری رئیس مجلس شود. طبعا این خلأ ایده در دور دوم انتخابات هم تغییری نداشته و در همچنان برهمان پاشنه بی‌ایده بودن و ادامه دعوا برای تصاحب قدرت می‌چرخد.

کاسبان کاهش مشارکت

خروجی چنین فضایی نهایتا همین تصویری می‌شود که در انتخابات دوازدهم شاهد آن بودیم، در این فضا تنها یک طیف محدود در انتخابات مشارکت می‌کنند، بدنه اجتماعی که در هرشرایطی رای مشخصی دارند در انتخابات مشارکت می‌کنند و دیگر اقشار عملا توجهی به انتخابات نمی‌کنند و نهایتا آنچه در تهران در دور اول رخ داد دیده می‌شود و رای نفرات اول راه‌یافته به مجلس کاهش محسوس و قابل‌توجهی به نسبت دوره‌های دیگر مجلس در انتخابات‌ها داشت.

به نظر نمی‌رسد در دور دوم هم اتفاق ویژه و متمایزی رخ دهد، کمااینکه این احتمال وجود دارد که حضور آن بدنه اجتماعی خاص در این دوره هم کمتر از دوره‌های قبل شود و حالا نماینده‌هایی با ۵۰ یا ۶۰ هزار رای وارد بهارستان شوند. در این میان البته بارها نیز به این موضوع اشاره شده که بخشی از این گروه‌های سیاسی اساسا حیات خود را در کاهش مشارکت وعدم حضور دیگر طیف‌های جامعه پای صندوق‌های رای می‌بینند و اتفاقا تعمدا دیگر گروه‌های جامعه را در اظهارات و صحبت‌ها و حتی وعده‌های انتخاباتی خود حذف می‌کنند و روی صحبت خود را تنها قشر و طیف خاصی قرار می‌دهند. حالا این روزها این جریان حضور پررنگ‌تری در رقابت‌های انتخاباتی دارند و تلاش می‌کنند همچنان روند مطلوب خود را حفظ کنند.

دیگر خبرها

  • رای دور دوم از دور اول مهم تر است؟ | گره‌هایی که با انتخاب اصلح باز می شود
  • مردم از انتخاب اصلح غفلت نکنند
  • نمایندگان مرحله دوم تهران با ۵۰-۶۰ هزار رای وارد مجلس می‌شوند
  • خشک شدن دریاچه ارومیه چالش جدی در شهرستان شبستر است
  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم است
  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم/ باید کار نیمه‌تمام انتخابات را تمام کنیم
  • برای حل مشکلات باید در انتخابات شرکت کرد
  • تقاضای سروری از مردم درخصوص دور دوم انتخابات
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • مردم با مشارکت حداکثری نمایندگان را پرقدرت راهی مجلس کنند