Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-08@05:21:56 GMT

مهم ترین اخبار امروز مجلس 21 تیر 1401

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۷۱۱۰۳

به گزارش صدای ایران، جلسه علنی به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و رسیدگی به سوال  محسن صفائی دلوئی نماینده گنابـاد و بجسـتان و تعـدادی دیگـر از نمایندگان از وزیر  جهادکشاورزی، بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد ستاد احیای دریاچه ارومیه و... در دستورکار نمایندگان قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این جلسه آندری ساوینیخ رئیس گروه دوستی پارلمانی بلاروس و ایران و هیئت همراه به دعوت ابوالفضل عمویی به عنوان مهمان در صحن مجلس حضور یافتند.



محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور خود در این جلسه ضمن گرامیداشت فرا رسیدن روز عفاف و حجاب،‌ با بیان اینکه ترویج فرهنگ حجاب و عفاف باید با تاکید بر اقدامات ایجابی، عقلانی و مدبرانه و با پرهیز از رفتارهای سلیقه ای باشد، افزود: در زمینه حجاب فصل الخطاب تمامی مجریان و ضابطان باید رعایت قانون و تامین حقوق اساسی مردم طبق قانون اساسی باشد. هر اقدام خلافی علیه موارد تعیین شده در قانون به هر شکلی علیه اصل هدف ترویج عفاف و حجاب خواهد بود.

رییس مجلس همچنین درگذشت محمود روحبخش مهربانی نماینده مردم سراب در دوره چهارم مجلس شورای اسلامی را تسلیت گفت.

فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی هم با صدور بیانیه‌ای به مناسبت روز عفاف و حجاب بیان کرد که لازم است توجه جدی و پیش‌بینی نسبت به ساماندهی مد و لباس صورت گیرد؛ متأسفانه تاکنون نتوانسته‌ایم در این زمینه اقدامی قابل توجه انجام دهیم و خلاء آن نیز مشهود است.



در ادامه جلسه علنی، محمد صفایی نماینده گناباد با طرح سوالی از وزیر جهاد کشاورزی درباره علت تخلفات گسترده مدیر عامل سازمان مرکزی تعاونی روستایی ایران گفت: بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های وزارت جهاد کشاورزی کارکرد وزارت جهاد کشاورزی نسبت به فروردین ماه سال قبل منفی  ۲۱۰ میلیون دلار است؛ این یعنی اگر با شرایط فعلی پیش برویم وزارت جهاد کشاورزی تا پایان سال دو و نیم میلیارد دلار کارکرد منفی نسبت به سال ۱۴۰۰ خواهد داشت.

سیدجواد ساداتی‌نژاد با حضور در صحن علنی مجلس ضمن پاسخ به این سوال تاکید کرد:‌ حمایت از کشاورزان و دامداران از وظایف سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران بوده و به نوعی این سازمان در تجارت و بازرگانی کشور با نگاه حمایت از کشاورزان و دامداران نقش‌آفرین می‌باشد.

نمایندگان پس از استماع پاسخ محمد جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی به این پرسش و عدم اقناع طراح پرسش، در یک رای گیری اعلام کردند که از پاسخ ساداتی نژاد قانع نشدند و به این ترتیب به وزیر جهاد کشاورزی کارت زرد دادند.

ناطقین مجلس

شجاعی: مبارزه با گرانفروشی بدون مبارزه با گرانی صدمه به مردم و کشور است

بیگی نژاد: با تبدیل ثروت به پول می توان به مردم بیشتر خدمت کرد

فلاحی: مسئولان امر حجاب مراقب برنامه های مشکوک دشمن در جهت عفت زدایی باشند

نماینده طوالش : اگر نهادهای متولی عفاف و حجاب به وظایف خود عمل درست می‌کردند امروز نیاز به برخورد قهرآمیز نبود

***

سیدغنی نظری، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گزارش این کمیسیون در مورد گزارش نهایی هیأت تحقیق و تفحص از منطقه آزاد اروند را در مجلس قرائت کرد که در نهایت این گزارش برای بررسی تخلفات رخ داده با ۱۸۲ رأی موافق، ۹ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۹ نماینده حاضر در مجلس به قوه قضاییه ارجاع شد.

محمدباقر قالیباف در جریان بررسی گزارش نهایی هیئت تحقیق و تفحص از منطقه آزاد اروند بیان کرد: تا به امروز ۲۹۸ تحقیق و تفحص به کمیسیون‌های مجلس ارجاع شده است. ۳۳ مورد از آن در صحن مجلس بررسی شده و ۲۲ مورد هیئت تحقیق و تفحص تشکیل شده است. تعداد هیئت‌هایی که زمان آن‌ها منقضی شده است ۵ مورد می‌باشد و تعداد گزارش نهایی که از این ۲۰۸ مورد به صحن مجلس آمده تنها سه مورد می‌باشد.

خلاصه مهمترین اخبار مجلس در روز ۲۱ تیر

نمایندگان در ادامه جلسه علنی و در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد ستاد احیای دریاچه ارومیه، با این تقاضا موافقت کردند.

از مجموع ۲۲۳ نماینده شرکت کننده در رای گیری، ۱۸۲ نفر با این تقاضا موافقت و ۱۵ نفر مخالفت کردند؛ ۱۲ نفر نیز رای ممتنع دادند.

بعد از موافقت مجلس با تحقیق و تفحص از عملکرد ستاد احیای دریاچه ارومیه حجت الاسلام سید سلمان ذاکر نماینده ارومیه در تذکری گفت: متاسفانه در این باره در مجلس هشتم کوتاهی صورت گرفت و تحقیق و تفحص و طرح دوفوریتی رای نیاورد. تمامی نمایندگان استان آذربایجان غربی و استان های همجوار و همچنین چندین کشور با موضوع خشکی دریاچه ارومیه درگیر هستند پس نباید از این موضوع ساده گذشت.

جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد هم با بیان اینکه «ستاد احیای دریاچه ارومیه از ابتدا ماهیت سیاسی داشته نه ماهیت اجرایی و به همین نیز دلیل نیز تصمیم‌گیری‌های آن غیرفنی بوده است» تاکید کرد: این ستاد به حیاط خلوت دولت جهت هزینه‌ اعتبارات احیای دریاچه ارومیه در امر انتخابات و مأموریت‌های خارج از کشور تبدیل شد.

روح‌الله متفکر آزاد نماینده مردم آذر شهر، اسکو و تبریز نیز با بیان اینکه ما با خشکی دریاچه ای مواجه هستیم که ۷ برابر مساحت تهران تبدیل به بیابان و شوره زار خواهد شد، تاکید کرد: این یعنی طوفان نمکی در شعاعی معادل ۶۰۰ کیلومتر؛ یعنی چیزی معادل ۱۴ میلیون انسان در خطر بیماری های پوستی، سرطان و آسم قرار دارند و اگر اکنون برای احیای دریاچه ارومیه هزینه نکنیم مجبوریم در آینده برای درمان این بیماری ها هزینه کنیم.

همچنین رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم توجه به دریاچه ارومیه گفت: دریاچه ارومیه نقطه ای کاملاً استراتژیک است و از بین رفتن آن ظرفیتهای اقتصادی و محیط زیستی و کشاورزی کشور را به پتانسیلی منفی تبدیل می کند که قابل جبران نیست و ممکن است زیست را در بخش هایی از سرزمین ما تحت تاثیر قرار دهد.

خلاصه مهمترین اخبار مجلس در روز ۲۱ تیر

در جریان جلسه علنی، عبدالجلال ایری تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه عملکرد مدیریت امور ماهیان خاویاری وابسته به شرکت مادرتخصصی خدمات کشاورزی را مطرح کرد؛ بعد از توضیحات ایری نماینده کردکوی، نمایندگان مجلس موافقت کردند که این تحقیق و تفحص انجام شود.

نمایندگان همچنین گزارش کمیسیون فرهنگی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از وزارت ورزش و جوانان در مورد عملکرد فدراسیون سوارکاری جمهوری اسلامی ایران را بررسی کرده و در نهایت با آن موافقت کردند.

عبدالجلال ایری نماینده متقاضیان تحقیق و تفحص از عملکرد فدراسیون سوارکاری هم انتقال غیرقانونی اطلاعات ژنتیکی، گردش مالی غیرشفاف و ارائه فاکتورهای غیرقانونی به گمرک و نصب غیرقانونی میکروچیپ‌ها را از مهمترین محورهای تحقیق و تفحص از عملکرد فدراسیون سوارکاری مطرح کرد.

گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد لایحه تصویب مقاوله‌نامه حق تشکل و مذاکره دسته‌جمعی هم مورد بررسی نمایندگان قرار گرفت و تصویب شد.

اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس

انتقاد نوروزی از عدم پرداخت مطالبات گندم‌کاران

محمدبیگی: دامداران را از ورشکستگی نجات دهید

مصری در پاسخ به بابایی کارنامی: دو شعبه ویژه در قوه قضاییه برای رسیدگی به گزارش‌های مجلس تشکیل شده است

نظری: رئیس‌جمهور سریع‌تر وزیر کار را به مجلس معرفی کند

جلیل زاده: رئیس جمهوری راساً اقدام به تشکیل کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه کند

رئیس کمیسیون کشاورزی: عوارض صادرات محصولات کشاورزی حذف شود

نماینده بم: توقع از رئیس جمهوری این بود که بر سر بم دست نوازش می‌کشید

محمدبیگی: دولت سریعتر میزان افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را تعیین تکلیف کند

***

حجت الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج الدینی از تغییر زمان برگزاری جلسات علنی مجلس در هفته آتی خبرداد و بیان کرد: از آنجا که دوشنبه هفته آتی به مناسبت فرا رسیدن عید غدیر تعطیل است، قبل از آغاز جلسه علنی امروز مجلس در جلسه غیر رسمی در خصوص زمان برگزاری جلسات مجلس در هفته آتی بحث شد و در رای گیری استمزاجی نمایندگان موافقت کردند که جلسات علنی مجلس شورای اسلامی در هفته آتی در روزهای شنبه و یکشنبه برگزار شود.

سیدنظام موسوی سخنگوی هیئت رئیسه هم گفت که احتمالا مجلس هفته آینده انتخاب حقوقدانان شورای نگهبان را در دستور کار خود دارد.

در پایان جلسه علنی امروز هم محمد رشیدی عضو هیات رییسه مجلس موارد اعلام وصولی از جمله سوال ملی دو نماینده مجلس از وزرای نفت و بهداشت و سید محسن دهنوی عضو  دیگر هیات رئیسه تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کردند.


منبع: صدای ایران

کلیدواژه: 21 تیر 1401 ستاد احیای دریاچه ارومیه تقاضای تحقیق و تفحص تحقیق و تفحص از عملکرد مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون موافقت کردند جهاد کشاورزی عفاف و حجاب جلسه علنی هفته آتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۱۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم

فعال سیاسی با بیان اینکه انتخابات دور دوم مجلس به لحاظ اهمیت تفاوتی با انتخابات دور اول ندارد، گفت: مشارکت بالای مردم در این دوره نشاط عمومی را به نمایش می‌گذارد.

به گزارش مشرق، مهدی فضائلی درباره اهمیت حضور مردم در دور دوم انتخابات مجلس اظهار داشت: انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی از نظر اهمیت تفاوتی با انتخابات دور اول آن ندارد و همه آن مواردی که باعث اهمیت حضور و مشارکت در انتخابات دور اول مجلس بود، در این دوره نیز به همان اندازه تاثیرگذار است.

وی افزود: مشارکت و حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی به دلیل جایگاه مجلس و نقشی که نمایندگان مردم می‌توانند به واسطه بهبود روند قانونگذاری در کشور و نیز نظارت بهتر و دقیق‌تر بر اجرای قوانین داشته باشند، بسیار حائز اهمیت است و این موارد در دور دوم انتخابات نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم مانند دور اول انتخابات نمایندگان وجود دارد.

این فعال سیاسی بیان کرد: البته نمایندگان بسیاری از حوزه‌های انتخاباتی در همان دور اول با کسب اکثریت آرا، مشخص شدند اما در تعدادی از حوزه‌ها از جمله در تهران، انتخابات به دور دوم کشیده شد که امید است مردم در این دور از انتخابات نیز مشارکت جدی داشته باشند.

هر چقدر مجلس در امر قانونگذاری بهتر عمل کند دستگاه‌ها مسیر دقیق‌تری خواهند داشت

فضائلی یادآور شد: باید امیدوار باشیم که در شهرهایی که انتخابات مجلس به دور دوم کشیده شده است، مردم انقلابی، فهیم و همیشه در صحنه با درک بالای خود و با اهتمام لازم و مشارکت بالا پای صندوق‌های اخذ رأی حاضر شوند.

وی با اشاره به اینکه مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی از دو بُعد حائز اهمیت است، عنوان کرد: در بُعد اول، این اهمیت مربوط به مجلس شورای اسلامی و جایگاه اصلی آن در حوزه قانونگذاری است که وظیفه تقنین قوانین کشور و ریل‌گذاری را بر عهده دارد و در حقیقت این مجلس است که مسیر اجرایی و آینده کشور را ترسیم می‌کند.

این فعال رسانه‌ای تاکید کرد: بنابراین هر چقدر مجلس شورای اسلامی در امر قانونگذاری بهتر عمل کند و قوانین مصوب آن دقیق‌تر و ناظر بر اولویت‌های کشور باشد، به طور طبیعی می‌توانیم امیدوار باشیم مسیری که دستگاه‌های اجرایی در آینده بر اساس آن قوانین طی می‌کنند، دقیق‌تر و معطوف به اهداف جامعه باشد.

فضائلی گفت: در بُعد دوم، اهمیت مجلس شورای اسلامی به بحث نظارت آن بر اجرای صحیح قوانین بازمی‌گردد که این امر توسط نمایندگان مجلس انجام می‌شود و این نظارت هر چه دقیق‌تر و سالم‌تر انجام شود، می‌تواند در اجرای قوانین و در اینکه دستگاه‌های اجرایی وظایف‌شان را بهتر و دقیق‌تر انجام دهند، بسیار موثر باشد.

قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین در راس وظایف نمایندگان است

وی افزود: البته نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حوزه‌های دیگر هم نقش‌آفرینی دارند اما قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین، در رأس اموری است که باید در آن نقش‌آفرینی داشته باشند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر مشارکت مردم در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی یک پیام بسیار مهم به همراه خواهد داشت و آن پیام این است که نشاط اجتماعی و سیاسی در جامعه ایران وجود دارد.

تحلیلگر سیاسی بیان کرد: ابراز و به نمایش گذاشتن این نشاط اجتماعی و سیاسی هم می‌تواند برای مردم ایران و هم برای کسانی که از بیرون مسائل کشور ما را تحلیل می‌کنند و بر اساس آن تحلیل‌ها، تصمیم‌هایی در خصوص نحوه تعامل با جمهوری اسلامی اتخاذ می‌کنند، موثر باشد.

فضائلی یادآورشد: این نشاط اجتماعی و سیاسی می‌تواند یک پیام به همراه داشته باشد و در مقابل کسانی که نگاه منفی به کشور ما داشته و رفتارهای خصمانه از خود بروز می‌دهند، نقش بازدارندگی خواهد داشت.

انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود

فضائلی گفت: مشارکت بالای مردم در انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی برای دوستان کشور ما در سراسر دنیا هم یک پیام امیدوارکننده و خوشحال‌کننده را به همراه خواهد داشت و نشاط اجتماعی و سیاسی مردم ایران را در مقابل چشمان آنها به نمایش خواهد گذاشت.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به تعداد بیشتر نمایندگان تهرانی نسبت به نمایندگان شهرستانی، آنها هیات رئیسه مجلس دوازدهم را تعیین خواهند کرد، گفت: به عقیده من انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود.

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: البته نمایندگان تهران به لحاظ تعداد، در مجلس دوازدهم تعیین‌کننده هستند و تاثیرگذاری‌شان زیاد است ولی این طور نخواهد بود که مجلس دوازدهم و انتخاب هیات رئیسه آن، در انحصار آنها باشد.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و از میان نامزدهای حاضر در عرصه رقابت، ۲۴۵ نفر به مجلس راه یافتند و سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات که در ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود، روشن خواهد شد.

تبلیغات دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از بامداد ۱۳ اردیبهشت آغاز شد و تا ساعت هشت صبح پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ادامه دارد.

طبق اعلام وزارت کشور تعداد رأی صحیح مأخوذه در حوزه انتخابیه تهران یک میلیون و ۵۶۹ هزار و ۸۵۷ رأی بود و از بین نامزدها ۱۴ نفر به طور مستقیم وارد مجلس شدند و ۳۲ نفر دیگر نیز به مرحله دوم انتخابات راه یافتند که برای تصدی ۱۶ کرسی باقی مانده بهارستان در ۲۱ اردیبهشت به رقابت خواهند پرداخت.

حوزه‌های انتخابیه تبریز، شبستان، میانه، پارس‌آباد، سمیرم، لنجان، کرج، تهران، ورامین، بیرجند، مشهد، آبادان، رامهرمز، خدابنده، زنجان، شیراز، مرودشت، خرم‌آباد، قائمشهر، ملایر، کرمانشاه و گنبدکاووس، ۲۲ حوزه انتخابیه‌ای هستند که انتخابات در آنها به دور دوم کشیده شده است.

انتخابات در مرحله دوم نیز در ۸ حوزه انتخابیه تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به صورت تمام الکترونیکی برگزار می‌شود.

در تهران برای هر شعبه ۴ صندوق الکترونیکی و در باقی حوزه‌های انتخابیه برای هر شعبه، ۳ صندوق الکترونیکی در نظر گرفته شده است تا ازدحامی در شعب شکل نگیرد و رأی‌دهندگان به راحتی و سهولت رأی خود را به صندوق بیندازند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • اعتراف دیرهنگام یک نماینده مجلس: برخی نمایندگان نه یکی بلکه چندتا شاسی‌بلند گرفته‌اند
  • تعهد و تقوای سیاسی از شاخصه های نماینده در تراز انقلاب است
  • خشک شدن دریاچه ارومیه چالش جدی در شهرستان شبستر است
  • این نماینده زن مجلس متولد سال ۱۳۶۵ است /کدام نمایندگان زن دهه شصتی هستند؟
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه‌کسانی هستند؟
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه کسانی هستند؟
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • چه کسی رئیس سنی مجلس دوازدهم خواهد شد؟ | جدول مسن‌ترین و جوانترین نمایندگان | ۲ نماینده همسن باشند چه می شود؟
  • روش‌های عجیب برخی کاندیداها برای رأی آوردن
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم