Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، نمایندگان مجلس در نشست علنی امروز چهارشنبه (22 تیر) پارلمان به ایراد نطق های خود پرداختند که در ادامه به مهمترین مسائل مورد اشاره توسط ایشان پرداخته ایم.

 علی علیزاده عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی مجلس در نطق میان دستور با بیان اینکه غرب نمی‌خواهد با ایران حتی در سطح حداقل‌ها کنار بیاید و باید در کلیت راهبرد هسته‌ای کشور تجدید نظر کنیم،گفت: در هر صورت اقتصاد کشور به سرنوشت مذاکرات گره خورده و با عوض کردن شهر محل مذاکرات، تغییری در نتیجه نهایی مذاکرات ایجاد نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 علی علیزاده در ادامه گفت: اولین نکته ضروری قابل اشاره، مسأله تورم سنگینی است که طاقت مردم را تمام کرده و مخاطب من در این موضوع رئیس جمهور است که باید یادآور شوم وضعیت فعلی اقتصادی خود را بی نیاز از نظرات مردم، کارشناسان و نمایندگان مردم دانسته و دست به اقدامات هیجانی، بدون پشتوانه کارشناسی بزند.

وی در ادامه با اشاره به مذاکرات هسته ای، خطاب به کشورهای غربی گفت: تأکید می کنم ایران از تجربه اولیه برجام درس های زیادی گرفته و از یک سوراخ دوباره گزیده نمی شود. قرار نیست ایران در عمل، تأسیسات هسته ای و زنجیره های عملیاتی خود را تعطیل کند و شما فقط گفتاردرمانی کنید و در نهایت با بازی پلیس خوب و بد، کلیت برجام را بی ارزش کرده و روی کاغذ باقی بگذارید.

علیزاده در ادامه با بیان اینکه دولت و تیم مذاکره کننده حق چنین امضایی را ندارند، تأکید کرد: برجام یک قرارداد سیاسی-اقتصادی بوده و یک تعهد اخلاقی که ایران یک طرفه خود را به آن پایبند دانسته و غرب به شیوه های مختلف آن را نادیده بگیرد، نیست.

وی ادامه داد: عموم مردم و کارشناسان می دانند که ما با طرف هایی روبرو هستیم که خود ضرادخانه های هسته ای دارند اما می خواهند ایران از حداقل دانش هسته ای محروم باشند. غربی ها بدانند اگر رویکرد فعلی ایران را نپذیرند، در آینده نزدیک ایران کلیت راهبرد خود را در حوزه هسته ای تغییر می دهد که در آن زمان، غربی ها چاره ای جز تماشا نخواهند داشت.

وی درباره موضوع سربازی عنوان کرد: ستاد کل نیروهای مسلح، عملا مجلس را با محدودیت هایی مواجه می کند و یا هیأتی در مجمع تشخیص با تفسیر به رأی، هر مصوبه مجلس را می تواند وتو کند. عدم تبعیت و تفسیر به رأی قوانین به جایی رسیده که نهادهایی مانند کانون وکلا نیز بدون توجه به نظر مجلس، عملا تفسیر خود از قانون مهم تسهیل شرایط کسب و کار را اجرا می کند که نیاز است هیأت رئیسه مجلس در دفاع از کلیت مجلس بیش از این کوتاهی نکند.

علیزاده ادامه داد: در موضوع ریزگردها که امروزه بیش از نیمی از کشور درگیر آن هستند، دولتمردان و نمایندگان توجه دارند که ریزگردها و طوفان های خاک و شن در بسیاری از مناطق، به ویژه در غرب کشور باعث از بین رفتن بسیاری از مسائل در حوزه کشاورزی، بیکاری زنبورداران، تولیدکنندگان گل، گلخانه داران، تولیدکنندگان سبزی و صنایع دیگر شده است که همه محصول بحرانی است که سرمنشأ آن بیابان های کشورهای همسایه است.

سید سلمان ذاکر نماینده مردم ارومیه در مجلس هم در نطق میان دستور خود گفت: سیاست‌ها و برنامه ریزی های چندین ساله در حوزه کشاورزی و آب متناسب با نیازها و انتظارت مردم نبوده است و بخاطر همین موضوع آثار تلخ آن خشک شدن دریاچه ارومیه را در پی داشته است. برنامه ها چه بود؟ برنامه این بودکه تغییر الگوی کشت داشته باشیم اما نه تنها بی رویه افزایش پیدا کرده بلکه توقع از محصولات زراعی و باغی هم بیشتر شده است.

وی افزود: تعیین سیستم آبیاری باید داشته باشیم و باید انجام می دادیم اما متاسفانه نه تنها آبیاری قطره ای و تحت فشار را اجباری نکردیم بلکه مسیر درگیری با کشاورزان را پیش گرفتیم. قرار بود اصلاح گونه ها با بهره برداری بالا را به ارمغان بیاوریم اما نه تنها از واحدهای تولیدی و مراکز تحقیقاتی نهاده ها و اصلاح نهاده ها حمایت نکردیم بلکه گران هم به مردم فروختیم. پس مقصر چه کسی است؟ و اشکال کار کجا است؟ مسئولان این موضوع را به گردن چه کسی انداختند؟ گفتند اقلیم مقصر است و در نهایت به گردن خداوند انداختیم به جای اینکه ضعف مدیریت و فقر خودساخته را پیگیری و علاج کنیم به دنبال تغییرات اقلیمی رفتیم و به گردن دیگران انداختیم.

این نماینده مردم در مجلس بیان کرد: سومین استان معادن کشور هستیم بیایید زیرساخت های توریستی و گردشگری را فراهم کنید، بیایید بازارچه های مرزی و پایانه ها را تقویت کنیم و کمی کشاورزی را تعدیل کنیم. از آقای رئیس جمهور و وزیر نیرو تشکر می کنم واقعا برای بهبود وضعیت دریاچه ارومیه آستین ها را بالا زده اند و قرار است بیایند و از نزدیک وضعیت را مشاهده کنند. صداوسیما باید بیاید شفاف سازی کند و 36 کیلومتر تونل آبرسانی را اگر عیب و ایراد دارد به مردم اعلام کند چرا اتفاقی در یک کشوری در جهان می افتد سه الی چهار روز آن را پخش می کنید اما وضعیت دریاچه ارومیه را نشان نمی دهید.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس عنوان کرد: چرا طوفان نمک دریاچه ارومیه را پخش نمی کنید؟ راستی بپرسید چهره شهرشان با طوفان نمک سفید نشده است؟ فاجعه بزرگ زیست محیطی در کشور در حال انجام است و آن انفجار بمب ده میلیارد تنی نمک دریاچه ارومیه ازساحل 600 هزار هکتاری خشک شده ارومیه در حال وقوع است. بدانید!

وی گفت: امروز دغدغه و غصه ما دریاچه ارومیه است، برادران با صدای بلند می گویم بشنوید ملت آذربایجان وفادار به نظام است و انقلابی هستند اما بدانید ما محکوم به نجات دریاچه ارومیه و احیای دریاچه ارومیه هستیم کوتاهی در این راستا قابل عفو نیست. ما نمک نمی خواهیم بلکه آب و دریا می خواهیم و خائنان به دریاچه ارومیه باید محاکمه شوند.

 سیدناصر موسوی لارگانی در نطق میان دستور خود گفت: پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: هرکسی بخواهد علمِ آدم، پارسایی نوح ،بردباری ابراهیم ،غیبت موسی و عبادت عیسی نظر کند؛ باید به علی بن ابیطالب(ع) نظر نماید.

رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان با اشاره به ضرورت توجه ویژه به خانواده های معظم و معزز شهدا ،جانبازان ،آزادگان و ایثارگران گفت: عجیب است که به جای انتشار اخباری در خصوص توجه بیشتر به وضعیت معیشت خانواده های شهدا، افزایش حقوق جانبازان و ایثارگران و بهبود خدمات درمانی و بیمه تکمیلی ایثارگران که حیات و موجودیت خود را مدیون جانفشانی آن‌ها هستیم، اخباری از اختلاس و تخلفات با ارقام نجومی در شرکت های زیرمجموعه بنیاد منتشر می‌شودکه به گفته مسئولین هنوز ابعاد این تخلفات نامعلوم است، آیا بدتر از این نیز می‌شود به مطالبات حداقلی این عزیزان بی احترامی کرد؟

عضو فراکسیون روحانیت مجلس با اشاره به شرایط نامطلوب معیشتی ایثارگران، مطرح کرد: شایسته نیست که ۳۰ سال پس از اتمام دوران دفاع مقدس؛ جانبازان و آزادگان در شرایط بسیار بد و نامطلوبی به سر ببرند و مجموعه های اقتصادی بنیاد شهید بی توجه به آلام این بزرگواران، به حیف و میل اموال آنها و فساد بپردازند.

موسوی لارگانی افزود: ایثارگران الگوی مردانگی و رشادت نسل معاصر هستند و شرایط فعلی زیبنده آنها نیست. جا دارد به صورت فوری موضوع مشکلات ایثارگران و اختلاس های زیرمجموعه بنیاد شهید در دستور کار قرار گرفته است و در عین حال تلاش ها برای کمک به معیشت خانواده های شهدا را دوچندان کنیم .

رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان در مجلس با اشاره به مشکلات خشکی زاینده رود و بی آبی تالاب گاوخونی،تاکید کرد: مطالباتی نظیر جریان دائمی آب در زاینده رود مقابله با بی آبی احیای تالاب گاوخونی به حال خود رها شده است، اکنون استان اصفهان زیر پرده ای  ازغبار محو شده و امکان فعالیت عادی از شهروندان به واسطه مشکلات شدید زیست محیطی سلب شده است.

موسوی لارگانی ضمن انتقاد از افزایش اجاره بها، خطاب به رئیس جمهور افزود: آقای رئیسی در بحث اجاره‌بها دو دستور تعیین سقف ۲۵ درصدی افزایش اجاره بها و وام ودیعه مسکن هردو به خطا رفته اند اکنون شاهد افزایش چندبرابری اجاره در کشور هستیم.

وی در ادامه افزود:قیمت اجناس مخصوصاً ارزاق عمومی در حال افزایش است؛ برنج ایرانی به مرز دویست هزار تومان رسیده و به خاطره ها پیوسته است؛ لبنیات ،گوشت ،مرغ و تخم مرغ از سفره ها پرکشیده است.در بازار خودرو هم آشفتگی مشهود است مثلاً یک پژو ۲۰۷ اتومات به بالای ۶۰۰ میلیون تومان رسیده است چه خبر است؟مگر جنسش از طلاست؟

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس  خطاب به رئیس جمهوری گفت: آقای رئیس جمهور؛ با اقدامات موقتی و اقتصاد دستوری نمی شود مانع افزایش قیمت‌ها شد. اگر می خواهید امید مردم به شما حفظ شده و خللی بر آن وارد نشود ،کار های بنیادین مانند مهار تورم را دنبال کنید،در غیر این صورت اقتصاد کشورگرفتار زنجیره ای از تورم خواهد شد که هر موجش سهمگین تر از موج قبلی خواهد بود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع تحقیق و تفحص از بورس، تصریح کرد: متاسفانه در فرایند تحقیق و تفحص از بورس به نتایجی رسیدیم که نشان می‌دهد بسیاری از مدیران و تصمیم سازان فعلی و گذشته بورس دچار تعارض منافع هستند، برخی افراد سودهای چند هزار میلیارد تومانی به جیب زده اند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اجاره بها تورم بورس مسکن دریاچه ارومیه میان دستور رئیس جمهور هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۹۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 

مشارکت پُرشور مردم در حوزه‌هایی که به دور دوم کشیده شده اهمیت بسزایی دارد چرا که نماینده‌ای با پشتوانه رأی بالا ، قطعاً مؤثرتر از نماینده‌ای است که پشتوانه رأی بالایی ندارد.

به گزارش مشرق، حسن رشوند طی یادداشتی نوشت: تنها سه روز به برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی باقی مانده است و قرار است تکلیف ۴۵ کرسی از ۲۷۰ کرسی باقی مانده مجلس در این دور از انتخابات مشخص شود. با برگزاری انتخابات در ۱۱ اسفند سال گذشته ، ممکن است بیشتر مردم تصور کنند که پرونده انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بسته شده است ، در حالی که چنین نیست و هنوز ۲۲ حوزه انتخابیه است که یا فاقد نماینده برای مجلس دوازدهم هستند یا هنوز نتوانسته اند همه کرسی های نمایندگی حوزه انتخابیه خود را تکمیل کنند.نکته مهم اینکه از میان ۴۵ نماینده راه نیافته از این حوزه ها ، ۱۶ نماینده از آن پایتخت است که به جهت نقش سیاسی که همواره نماینده های تهران در مجلس داشته اند، دور دوم این انتخابات از اهمیت بسزایی برخورداراست.

مشارکت پُرشور مردم در حوزه‌هایی که به دور دوم کشیده شده اهمیت بسزایی دارد چرا که نماینده‌ای با پشتوانه رأی بالا ، قطعاً مؤثرتر از نماینده‌ای است که پشتوانه رأی بالایی ندارد. همچنین زمانی که مجلس قوی باشد، قدرت نظارت مجلس هم بالا خواهد بود و می‌تواند تخطی از اجرای قوانین را به خوبی شناسایی کرده و به دستگاه‌ها و مسؤولان اجرایی کشور گوشزد کند که در ریل قانون حرکت کنند.

با این نگاه می توان گفت که دور دوم انتخابات مجلس که قرار است در جمعه این هفته ۲۱ اردیبهشت ماه همزمان با آغاز دهه «کرامت » برگزار می شود ، اهمیت زیادی دارد.

اما چه کسانی می‌توانند در دور دوم رای بدهند؟

براساس تبصره ۴ ماده۱۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، کلیه رأی‌دهندگان مرحله دوم منحصراً در حوزه انتخابیه‌ای که در مرحله اول انتخابات رأی داده‌اند شرکت خواهند کرد و همچنین کسانی که در مرحله اول در هیچ یک از حوزه‌های انتخابیه رأی نداده باشند در مرحله دوم انتخابات می‌توانند شرکت کنند.بنابراین فرصتی که در ۱۱ اسفند برای مشارکت همه مردم فراهم شده بود تا بتوانند از این حق خود استفاده کنند ، به راحتی در این دوره قابل تجدید نیست و صرفا افرادی که در دور اول انتخابات حضور داشتند مجازند برای تکمیل نمایندگان خود در آن حوزه انتخابیه که کسری نمایندگی دارند ، پای صندوق رای حاضر شوند.

چرا انتخابات دور دوم تهران مهم است؟

در انتخابات مرحله اول ملت ایران موفق شدند ۲۲۵ نماینده خود را شناسایی و انتخاب کرده و روانه مجلس کنند و در این مرحله که هنوز ۴۵ کرسی دیگر باقیمانده و این عددی قابل توجهی است ، از اهمیت زیادی برخوردار است. به ویژه اینکه بیش از یک سوم از این تعداد یعنی ۱۶ نماینده از آن تهران است .چند نکته در اهمیت حضور در دور دوم انتخابات تهران وجود دارد که تکلیف را بر شهروندان پایتخت نشین سنگین کرده است:

الف) درست است که از لحاظ رای دادن به مصوبات مجلس یا تحقیق و تفحص ها بین نماینده ای که در یک شهرستان با جمعیت ۱۰ هزار نفری انتخاب شده است با تهران ۱۰ میلیون نفری تفاوتی وجود ندارد اما نمی توان از این واقعیت غافل بود که نمایندگان تهرانی موتور محرک مجالس در ادوار گذشته بوده است و به نوعی وزن مجلس را با نمایندگان تهرانی آن می سنجیدند. حالا اگر نمایندگان جدید وارد شده در مجلس دوازدهم می خواهند این ریل را تغییر دهند بحثی نیست ولی درست یا غلط ، تاکنون چنین مبنایی عمل می شده است.

ب ) درست است که در دور دوم انتخابات میزان مشارکت همچون دور اول خیلی بر سر زبان ها نیست و دشمن هم از مشارکت پایین دور دوم نسبت به دور اول نتوانسته بهره بردای سوء داشته باشد ولی در باره انتخابات تهران این کاملا متفاوت است. به ویژه اینکه بیش از نیمی از نمایندگان پایتخت( ۱۶ نفر) هنوز به مجلس راه نیافته اند و میزان مشارکت پایین می تواند خوراک تبلیغاتی را برای رسانه های دشمن فراهم کند.

ج ) غالبا مردم و نخبگان جامعه ، نمایندگان تهران را نسبت به نمایندگان شهرستان ها سیاسی تر می بینند و این تنها مختص جامعه ما نیست و این نگاه در دیگر جوامع غربی و غیر غربی نیز وجود دارد. همیشه نمایندگان پایتخت ها افراد سیاسی و مطلع تر نسبت به ارتباطات درون حاکمیت هستند و از آنجا که ۱۶ نماینده از ۳۰ نماینده تهران در دور دوم قرار است به مجلس راه یابند ، اهمیت این دوره انتخابات تهران را مضاعف کرده است.

د ) خواسته یا ناخواسته تاکنون این نمایندگان پایتخت بودند که در مظان رئیس و هیات رئیسه مجلس قرار داشتند و هرچند نمایندگان جدید راه یافته در این دوره و جریان های سیاسی حامی آنها در بیرون مجلس مدعی هستند که در مجلس دوازدهم قصد دارند این قاعده را بهم زنند اما آنها نیز نیک می دانند همه ابزارهای تغییر در دست آنها نیست و این وزن ائتلاف های سیاسی است که تعیین کننده رئیس ، هیات رئیسه و حتی ریاست کمیسیون های مجلس است. بنابراین انتخاب ۱۶ نماینده تهران که ظرفیت هیات رئیسه و کمسیون های مجلس آینده را داشته باشند ، مهم است .با همین رویکرد است که انتخابات دور دوم تهران اهمیت فوق العاده پیدا می کند.

اما ۸ نکته راهبردی در اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس

نکات راهبردی اهمیت مشارکت مردم در این دور از انتخابات به این قرار است:

۱- سیره امامین انقلاب در همه دوره های انتخاباتی چه دور اول یا باقی مانده های آنها در دور دوم ، همواره مورد تاکید بوده است و این بزرگواران بر اهمیت مشارکت مردم و برگزاری انتخابات تاکید کرده‌اند. از منظر امامین انقلاب نه تنها جمهوریت ، بلکه اسلامیت نظام هم وابسته به انتخابات است.

۲- امسال که رهبر انقلاب شعار سال را به مردمی سازی اقتصاد اختصاص داده اند ، حضور خوب و معنادار مردم در دور دوم انتخابات به نوعی لبیک به پیام نوروزی رهبر انقلاب در عرصه مردمی سازی سیاسی در کنار مردمی سازی اقتصاد خواهد بود.

۳- انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی از نظر اهمیت تفاوتی با انتخابات دور اول آن ندارد و همه آن مواردی که باعث اهمیت حضور و مشارکت در انتخابات دور اول مجلس بود، در این دوره نیز به همان اندازه تاثیرگذار است.

۴- مشارکت و حضور مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی به دلیل جایگاه مجلس و نقشی که نمایندگان مردم می‌توانند به واسطه بهبود روند قانونگذاری در کشور و نیز نظارت بهتر و دقیق‌تر بر اجرای قوانین داشته باشند، بسیار حائز اهمیت است و این موارد در دور دوم انتخابات نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم مانند دور اول انتخابات نمایندگان وجود دارد.

۵- با تکمیل همه کرسی های مجلس که با انتخابات دور دوم محقق خواهد شد ، شاهد مجلسی با نظارت هر چه قوی تر ، دقیق‌تر و سالم‌تر خواهیم بود و چنین مجلسی می‌تواند در اجرای قوانین و نظارت بر عملکرد دستگاههای اجرایی موثرتر باشد.

۶- مشارکت مردم در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی یک پیام بسیار مهم به همراه خواهد داشت و اینکه نشاط اجتماعی و سیاسی در جامعه ایران وجود دارد. ابراز و به نمایش گذاشتن این نشاط اجتماعی و سیاسی هم می‌تواند برای مردم ایران و هم برای کسانی که از بیرون مسائل کشور ما را تحلیل می‌کنند و بر اساس آن تحلیل‌ها، تصمیم‌هایی در خصوص نحوه تعامل با جمهوری اسلامی اتخاذ می‌کنند، موثر باشد.

۷- حضور مردم در دور دوم با توجه به سرد بودن تنور انتخابات در این دوره که کاملا طبیعی است ، می‌تواند یک پیام بازدارنده در مقابل کسانی که نگاه منفی به کشور ما داشته و رفتارهای خصمانه از خود بروز می‌دهند، داشته باشد.

۸- مشارکت مردم، اعتماد عمومی را در جامعه افزایش می‌دهد. فضا که مثبت شود ظرفیت‌ها هم افزا می‌شود. البته مشارکت باید در همه سطوح اعم از تصمیم گیری، مطالبه گری، نظارت و اجرا دنبال شود. مردم باید مورد اعتماد قرار گیرند تا اعتماد کنند.

دیگر خبرها

  • اهداف پشت پرده رقیب تراشی برای قالیباف! / اصلاح‌طلبان: در مجلس دوازدهم اقلیت نه نیروی سوم هستیم!
  • ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب سد مهاباد به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شد
  • نمایندگان مرحله دوم تهران با ۵۰-۶۰ هزار رای وارد مجلس می‌شوند
  • روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با۵۰-۶۰ رای وارد مجلس می شوند /برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است
  • روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با50-60 رای وارد مجلس می شوند/ برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است
  • افزایش حجم آب دریاچه ارومیه به ۲.۵ میلیارد مترمکعب
  • خشک شدن دریاچه ارومیه چالش جدی در شهرستان شبستر است
  • تراز آبی دریاچه ارومیه ۱۵ سانتی‌متر افزایش یافت
  • این نماینده زن مجلس متولد سال ۱۳۶۵ است /کدام نمایندگان زن دهه شصتی هستند؟
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم